Новини

Електронен вестник на ОУ "Васил Левски"

Училище „Васил Левски“ отбелязва Ден на народните будители

Празника на народните будители отбеляза ОУ ,,Васил Левски‘‘, гр. Ботевград  с различни прояви в седмицата на будителите 23-27.11.2023г.

В часовете по литература, по история се проведоха дискусии за значимостта на делото на будителите, а в часовете на класа бе дискутирана темата за съвременните българи, достойни да се зоват будители.

    

 
Беше осъществена инициативата за преписване на страниците от История Славянобългарска от всички класове и подвързване на книжно тяло, корици и илюстрация.

 

Учениците изготвиха табла за български възрожденци – просветители и революционери – в чест на 1. ноември. С част от проектите им, изработени в часовете по изобразително изкуство, бе подредена изложба в училището.

Като заключителна проява в фоайето на прогимназиален етап в училището, прозвучаха стихове и химна на народните будители в изпълнение на ученици от училището.

След това се проведе  състезание за подреждане на пъзел, посветен на народните будители.

Едни срещу други в състезанието се изправиха отбори от петокласници, шестокласници и седмокласници и демонстрираха знания за будителите с  бърза мисъл, съобразителност и бурната подкрепа на своите съученици.

В края на изявата, учениците с голямо желание взеха участие в конкурс за краснопис с перо и мастило.

 

 

 Видео

Още снимки

Посетете и нашата Фейсбук страница

Контакти

Основно училище „Васил Левски“ - гр.Ботевград ул. „Александър Батенберг“ №14 

Search