Новини

Електронен вестник на ОУ "Васил Левски"

25 МАРТ – БЛАГОВЕЩЕНИЕ И ДЕН НА ТЪРПЕНИЕТО

За поредна година в ОУ „ Васил Левски“ – Ботевград, отбелязваме църковния празник Благовещение и като Ден на търпението.  
Тази година предизвикателството беше да го направим в електронна среда от разстояние.    Във всеки клас на този ден се обединиха виртуално учители, възпитатели, родители – всички, които вярват в способностите на децата и искат да оставят следи в техните сърца. Възрастните се обединихме от желанието да подкрепяме децата да развиват и укрепват благородните качества на своя характер. Видео уроци от Програма „Добродетели“ станаха основа на дискусия между ученици, родители и учители в едно виртуално „Училище по добродетели“ в този ден в електронните платформи.  Предизвикателството беше „Мозъкът да задава въпроси на сърцето и заедно да търсят отговори“.   В дните преди 25 март, всеки ден беше предлаган по един от „Уроците за   сърцето“, които окачвахме на Дървото на търпението. Интересни на деца и родители бяха уроците за „Съкровищата в нас“. Те показаха, че в сърцето на всяко дете живеят вълшебни същества, като любов, смелост, радост, търпение, честност, грижовност, старание, себеотдаване, благородност.
Всички заедно се обединихме около мисълта, че ако човек има добри мисли, говори добри думи и върши добри дела, се грижи за своето сърце и за щастието на другите хора. Децата повярваха, че ако имат повече търпение могат да вършат чудеса и да ги споделят с другите. Изтъкнахме, че това е най-силното оръжие срещу гнева, страха и завистта.

Много ученици откликнаха на предизвикателството да направят своя рисунка, знак или емблема на тема Търпение, които показаха, а някои изпратиха. Обединихме се около желанието тези придобити уроци, които ни научиха на отзивчивост и съпричастност, час по-скоро да споделяме заедно един до друг здрави в класната стая!

 Учителският екип се включи в „Играта на асоциации“ и сглоби пъзел от асоциации на думата търпение в Месинджър групата
„Учители от ОУ 
“В. Левски“.

 

 

Контакти

Основно училище „Васил Левски“ - гр.Ботевград ул. „Александър Батенберг“ №14 Тел.0723 66821

Search