Новини

Електронен вестник на ОУ "Васил Левски"

ДНИТЕ ОТ 16 МАРТ ДО 29 МАРТ ЩЕ СА НЕУЧЕБНИ


Дните от 16 март до 29 март 2020 година ще са неучебни. Решението e в резултат на заповед на министъра на здравеопазването, издадена във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19.

Към новината

МОН стартира електронно обучение в понеделник, рано е да се каже дали ще се удължи учебната година

За целта ще бъдат изготвени уебинари и видео уроци. БНТ също ще се включи в този процес, като по една от програмите и ще бъдат излъчвани част от тези видеоуроци. Целта е да се компенсира и навакса пропуснатия материал. 

По-голяма част от мерките ще се решават в движение. 

Красимир Вълчев заяви, че има вероятност да бъде пропуснат част от учебния материал за подготовката на предстоящите изпити.

"Най-важното е сега да направим необходимото за здравето на децата и опазването на разпространението на епидемията. МОН ще отчете необходимия материал по подготовката на изпитите. Време за оценяване и екскурзии ще има и след това. Това, което направихме последните дни, е да подготвим системата за обучение в електронна среда. Голяма част от училищата имаха такава готовност", каза Вълчев.

Ще стартираме с електронното обучение още в понеделник, допълни образователният министър.

"В системата съществува многообразие от възможности под формата на платформи. Трябва да започнем да работим с максимален брой ученици. Нашите очаквания са още в понеделник да започнем с над 90% от учениците, а в сряда да достигнем с над 95% от учениците, като имаме предвид, че средната посещаемост в училищата е под 90%", допълни той.

Той допълни, че става въпрос за електронно обучение, което в началния вариант ще бъде за самоподготовка и затвърждаване на материала.

Издателствата предоставят всички електронни учебници за безплатно ползване, допълни още министърът.

Следващата седмица се предвижда да стартира и обучение във виртуални класни стаи.

Прекалено рано е да се каже дали ще се удължи учебната година. 

Обучението, което ще се направи вероятно ще компенсира част от дните.

Най-лесният въпрос са изпитите и те могат да бъдат намалени като обхват на материала, каза още той.

"С БНТ ще организираме образователна телевизия и телевизионни уроци. Това ще се случи по каналите БНТ 2 или БНТ 4. Най-вероятно от вторник ще имаме образователна телевизия за учениците от начален етап", добави министърът.

През следващите дни ще се работи и да се предложат варианти за учениците, които нямат достъп до интернет. В ромските квартали медиатори ще обикалят с книжни учебници.

Още по темата:

Attachments:
Download this file (ГРАФИК ЗА ДЕЙНОСТТА НА ГРУПИТЕ.pdf)ГРАФИК ЗА ДЕЙНОСТТА НА ГРУПИТЕ.pdf[УСЛОВИЯ И РЕД ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ И ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДИСТАНЦИОННА ОБРАЗОВАТЕЛНА ДЕЙНОСТ ЗА ПЕРИОДА 16.03.2020г- 29.03.2020г. ]437 kB2020-03-15 15:42

Контакти

Основно училище „Васил Левски“ - гр.Ботевград ул. „Александър Батенберг“ №14 Тел.0723 66821

Search